FAQ (Frequently Asked Questions)

Hvad er forskellen på Dynamics NAV og Dynamics C5?

Der er kommet en ny version af Microsofts populære ERP system, Microsoft Dynamics C5 i 2014. I forbindelse med dette har Microsoft meldt ud, at de stopper support på ældre versioner af Dynamics C5 i 2018.

Dynamics C5 som kendt fra 2012 og før udgår, da Microsoft forklarer teknologien ikke er up-to-date længere, og fra og med den nyeste version, Dynamics C5 2014, bygger C5 på den samme tekniske platform som Microsoft Dynamics NAV, og har de samme funktioner.

Den nye version af Microsoft Dynamics C5 2014, henvender sig til virksomheder med 1-3 samtidige brugere og 1-5 PC’ere. Derudover vil Dynamics C5 2014 kun være tilgængeligt som abonnementsbaseret licens, da denne model har vist sig at være mere fleksibel, overkommelig og konkurrencedygtig.

 

Kan jeg få træning/undervisning i Dynamics NAV?

Vision Data holder løbende seminarer i både Dynamics NAV og vores tillægsløsninger. Læs mere her.

 

Jeg overvejer at udskifte min eksisterende ERP løsning (C5, SAP, XAL etc.) til Microsoft Dynamics NAV. Hvor meget data/tilretninger kan jeg flytte med?

Uden at kende din eksisterende opsætning, er det umuligt at give et bud på. Her kan du kontakte Vision Data på tlf: 70 20 44 22, eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og få en uforpligtende samtale omkring konvertering til Dynamics NAV.

 

Hvad er den rollebaserede klient?

Indtil Microsofts frigivelse af Dynamics NAV 2009, var der kun én mulig klient på windows platforment, den klassiske klient. Efter Dynamics NAV 2009, introducerede Microsoft den Rollebaserede klient.

 

Hvad er forskellen på den klassiske klient og den rollebaserede klient?

Den store forskel på de to, er at den klassiske klient er baseret på det traditionelle to tier koncept, hvor den nye rollebaserede klient er baseret på et tre tier koncept. To tier har to elementer, en klient og en database server (lokal eller SQL). Tre tier løsningen har udover de to elementer, også en applikationsserver mellem databasen og klienten.

Den rollebaserede klient introducerer mange nye features som rollecenter side (der viser dokumenter der skal håndteres), diagrammer, outlook dele og omfattende mulighed for personligt præg. Mange af de brugertilpasningerne krævede før en udvikler, men i dag kan den individuelle bruger selv håndtere det.

 

Kan jeg skifte mellem klienterne?

I Dynamics NAV 2009 kan du frit skifte mellem klienterne. Med frigivelsen af Dynamics NAV 2013, er den klassiske klient udgået, og den rollebaserede klient, kaldt Windows klienten, er den eneste mulighed.

 

Kan jeg få adgang til Dynamics NAV hjemmefra?

Ja, du kan få adgang til løsningen alle steder, hvor du har en internetforbindelse.

 

Kan jeg bruge Dynamics NAV fra en tablet?

Fra og med Dynamics NAV 2015, kan man også benytte tablets og smartphones til at få adgang til Dynamics NAV.

 

Kan min revisor få adgang til Dynamics NAV?

Din revisor kan få fjernadgang til Dynamics NAV, hvis du opretter denne som bruger, og betaler den aktuelle pris for en ekstra bruger.

 

Når jeg starter Dynamics NAV er den på engelsk, hvordan skifter jeg sprog?

Standardsproget i Dynamics NAV er engelsk, så første gang du starter NAV, skal du muligvis skifte sprog. Her klikker du på menuen ’Microsoft Dynamics NAV’ øverst til venstre, og vælger ’select language’. Her sætter du den til dansk og trykker på OK. Derefter vil sproget fremover være på dansk.